Tenisky Nike sa zašnurujú bez pomoci a pripojíte ich aj k mobilu

Nie len náramky, hodinky či reproduktory môžu byť “smart”. Nike v týchto dňoch predstavil tenisky, ktoré sú doslova nabité technológiami. Nie sú však najlacnejšie.

24.01.2019 15:00
Nike, Adapt BB, inteligentné topánky Foto:
Topánky Nike Adapt BB budú v predaji od februára za 350 dolárov.
debata (1)

V čase, keď mnohí ľudia vymenili klasické analógové hodinky za chytré hodinky a namiesto náramkov na rukách nosia športové merače, už asi nikoho neprekvapí, že prívlastkom “smart” možno častovať takmer čokoľvek. Chytré dnes už môžu byť aj topánky. Jedny také predstavila spoločnosť Nike. Model Adapt BB komunikuje s mobilom a má tiež technológiu, ktorá nahrádza šnúrky s voliteľnou silou šnurovania.

Nike Adapt BB komunikujú s mobilom. Foto: Nike
Nike, Adapt BB, inteligentné topánky Nike Adapt BB komunikujú s mobilom.

Topánky Adapt BB budú v predaji za 350 dolárov, čo je síce veľa, no stále je to cena, za ktorú sa dnes predávajú rôzne dizajnérske kúsky bez akýchkoľvek prídavných vlastností. Tenisky Nike, vrátane technológie zvanej Fit Adapt, je možné ovládať cez mobil. Fit Adapt je automatický šnurovací systém, vďaka ktorému je možné prispôsobiť pevnosť topánky. Motorček šnúrky v prípade potreby uvoľní alebo naopak zatiahne. Tu sa však možnosti topánok nekončia.

V mobilnej aplikácii je možné sledovať viacero ukazovateľov, ktoré bývajú štandardne dostupné len pre hodinky alebo športové náramky. Nositeľ topánok môže napríklad zistiť štatistiky o pohybe, teplote, vlhkosti či štýle pohybu a behu. Nike tiež plánuje rozširovať funkcie topánok pomocou aktualizácií. Mnohých bude určite zaujímať aj vstavaná batéria a nabíjanie. Topánky nemajú žiaden konektor, nabíjajú sa na špeciálnej podložke, približne raz za 10 až 14 dní.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nike #Adapt BB #inteligentné topánky #smart technológie