Univerzita v USA testuje roboty doručujúce jedlo a pitie

Univerzita Georgea Masona v americkej Virgínii testuje robotov, ktorých úlohou je doručovať do kampusu jedlo a pitie z miestnych reštaurácií a bistier.

30.01.2019 09:53
debata
Jedlo a pitie je možné objednať cez aplikáciu. Foto: facebook.com/starshiptech
robotrobot Jedlo a pitie je možné objednať cez aplikáciu.

Služba funguje 24 hodín denne a za jej využitie zaplatí záujemca necelé dva doláre, informoval francúzsky server 20minutes.fr.

Robot obsluhuje študentov, vyučujúcich a ďalších zamestnancov zariadenia, ktoré je podľa 20minutes.fr prvým miestom, kde sa servis robotických kuriérov testuje v takom rozsahu. Na projekte sa podieľajú francúzsky gigant v kolektívnom stravovaní, spoločnosť Sodexo, a technologická firma Starship Technologies.

Jedlo a pitie je možné objednať cez aplikáciu a napríklad za študentami na internáte robot príde až do izby. Naraz „unesie“ až tri pokrmy. Lehota na prijímanie z univerzitného bufetu je niekoľko minút, pre dodávku z partnerských reštaurácií hodina. Jedna cesta robotom s umelou inteligenciou, ktorí sa vedia pohybovať po chodníkoch a vyhýbať prekážkam, trvá v priemere 15 minút.

TV Pravda: Svet informačných technológií zasiahla kauza Huawei. Komentuje ju odborník na IT Macko (vysielané 19.12.2018).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #jedlo #univerzita #testy #robot #bistro