Japonský Starbucks už prijíma aj platby guľôčkovými perami

Japonský Starbucks svojim zákazníkom ponúka možnosť bezkontaktných platieb pomocou najrôznejších predmetov s NFC čipom. Najnovšie k nim pribudlo gôľôčkové pero.

20.09.2019 13:00
Starbucks, bezkontaktná platba Foto:
Japonský Starbucks už prijíma aj bezkontaktné platby guľôčkovým perom.
debata

Čím všetkým je možné v obchode platiť? Hotovosťou, kartou, priložením karty, mobilu či hodiniek k terminálu. A čím ešte? Japonský Starbucks prišiel s ďalším nápadom. Svojim zákazníkom ponúkne perá s bezkontaktným čipom. Priložením pera k terminálu tak budú môcť zaplatiť za svoju kávu, mafin alebo čaj. Podobné experimenty v Japonsku nie sú ničím ojedinelým a ani pre Starbucks nie sú žiadnou novinkou. Svojim lojálnym zákazníkom už ponúkal aj platby termohrnčekom, miniatúrnou peňaženkou alebo obalom na mobil. Je zrejmé, že Japonci podobné technologické vychytávky obľubujú a nadnárodný kávový reťazec nemohol zostať bokom.

Pero s prozaickým názvom The Pen zo série predmetov na bezkontaktné platby Starbucks Touch má čip priamo prepojený s online peňaženkou. Užívateľ do čipu uloží svoju „platobnú kartu“ počiatočným prepojením pera s mobilom. Za pero v troch rôznych farbách si reťazec vypýta zhruba 35 eur a necelých 10 eur premení na úvodný kredit na nákup pochutín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #bezkontaktné platby #NFC #Starbucks