Bude Facebook čítať myšlienky? Kupuje firmu, ktorá to vraj dokáže

Možno až jednu miliardu dolárov Facebook zaplatí za startup CTRL_Labs, ktorý navrhol náramok na čítanie elektrických impulzov z mozgu.

26.09.2019 11:00
šťastná žena, uvažovanie, veľa myšlienok,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Načo bude Facebooku v portfóliu firma, ktorá vyrába náramok „čítajúci“ myšlienky zatiaľ vedia len tí najzasvätenejší. Faktom však je, že firma má s americkým startupom CTRL-Labs pravdepodobne veľké plány, keď je zaň ochotná zaplatiť možno až jednu miliardu dolárov (obchod je vo výške medzi 500 miliónmi a 1 miliardou dolárov). Startup vyvinul náramok, ktorý dokáže identifikovať signály z mozgu ovládajúce pohyb ruky.

Signály CTRL-Labs nie len identifikuje, ale aj dekóduje. Takto dekódované signály môžu slúžiť na vykonanie vybraných príkazov ako je stlačenie tlačidla, spustenie aplikácie a podobne. Zariadenie takisto zaznamenáva úmysly človeka. „Fotku vás a vášho kamaráta môžete zdieľať úplne nenápadným pohybom alebo myšlienkou,“ uviedol šéf vývoja virtuálnej reality vo Facebooku, Andrew Bosworth. CTRL-Labs má Facebooku pomôcť pri vývoji technológie, o ktorej verí, že sa k spotrebiteľom dostane čím skôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #čítanie myšlienok