HP má netradičnú laserovú tlačiareň s doplniteľným tonerom

Doposiaľ bolo v laserových tlačiarňach potrebné vymieňať celé tonerové kazety. HP vymyslelo spôsob, ako je možné toner aj doplniť.

04.10.2019 19:45
HP Neverstop Laser, tlačiareň Foto:
HP má nové tlačiarne bez tonerových kaziet. Toner sa do nich jednoducho dosýpa.
debata

Je to zaujímavý a netradičný krok. Zatiaľ čo sa väčšina firiem snaží ľudí presvedčiť, aby kupovali atramentové tlačiarne namiesto laserových, HP prichádza s novým riešením pre laserovú tlač. Čo sa kvality, rýchlosti a ceny tlače týka, prakticky nič sa nemení. HP ale našlo spôsob, ako ľudí zbaviť nepohodlnej a často aj špinavej výmeny toneru. Doposiaľ sa toner do tlačiarní dopĺňal výmenou celej tonerovej kazety. Po novom ho už stačí do tlačiarne len nasypať.

Firma svoju novú technológiu nazvala Neverstop Laser. Vychádzala z toho, že tlačiareň je možné používať aj počas dopĺňania toneru. Pochopiteľne, to ale nie je kameňom úrazu laserovej tlače tak, ako sa to snaží HP prezentovať. Najväčším problémom je spotreba, ktorá sa pri laseri môže pohybovať aj v stovkách Watthodín. Atramentová tlač je niekoľkonásobne úspornejšia a cena za výtlačok sa už približuje, ak nie vyrovnáva cene „laserového“ výtlačku.

Tlačiarne Neverstop Laser 1000w a MFP 1200w, ktorých názvy si HP prepožičalo z názvu samotnej technológie, majú špeciálny zásobník, do ktorého sa toner dosýpa priamo z kazety. Za kazetu s výťažnosťou 2500 strán si výrobca pýta 10,90 eura. Tlačiarne sú v predaji od 1. októbra za 224, respektíve 265 eur (MFP 1200w).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HP #tlačiareň #laserová tlačiareň