Samsung predstavil osobného robota, ktorý je svojmu pánovi stále v pätách

Osobný robot Ballie je asistentom so zabudovanou kamerou, ktorá zachytáva "špeciálne momenty". Robot tiež ovláda spotrebiče v domácnosti a poslúži aj ako osobný tréner.

07.01.2020 13:32
osobný robot, Ballie, Samsung Foto:
Osobný robot Ballie od Samsungu.
debata

Začal sa najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky CES, ktorý do Las Vegas každoročne priláka státisíce návštevníkov. Technologické firmy si celý rok šetria prekvapenia, ktorými chcú ohúriť ľudí, aj keď častokrát sú to len koncepty, ktorých budúcnosť je neistá. Takýmto futuristickým konceptom je napríklad robot Ballie v podobe lopty, ktorý nasleduje svojho pána.

Ballie je osobným robotom so zabudovanou kamerou, ktorého úlohou je zachytávať a ukladať „špeciálne momenty“. Okrem toho ale funguje aj ako asistent, ktorý môže riadiť inteligentnú domácnosť a pripojené zariadenia. Ako uviedol server BBC, spustiť môže napríklad vysávač, ak zistí, že podlaha je príliš špinavá. Majiteľovi tiež poslúži ako fitnes tréner. Ballie si však poradí len s rovnými plochami, presúvať po schodoch sa nedokáže a jeho možnosti sú teda limitované.

Osobný asistent dokáže rozpoznať hlas a riadiť sa jeho pokynmi, no Samsung nespomenul, na akej platforme je asistent postavený. Pravdepodobne to nebude odnož virtuálneho asistenta Bixby, ktorému dal Samsung len pred pár dňami stopku. Hovorca firmy pre BBC uviedol, že pre Ballieho nadišiel ten správny čas nie len pre to, že ho poháňa umelá inteligencia, ale aj kvôli rozmachu 5G sietí, v ktorých rozvoji chce byť Samsung dominantným hráčom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #osobný asistent #CES 2020 #Ballie