Pandémia nezmení plány na uvedenie PlayStation 5, ubezpečuje Sony

Štvrtého júna predstavia nové hry, ktoré uvedú na trh spolu s konzolou.

01.06.2020 07:23
debata

Priaznivci herných technológií na celom svete budú mať o pár dní možnosť po prvý raz vidieť, čo dokáže nová herná konzola PlayStation 5. Podľa prezidenta a výkonného riaditeľa Sony Interactive Entertainment Jima Ryana sa tak stane napriek tomu, že museli pre pandémiu koronavírusu zrušiť všetky verejné podujatia. Vyjadril sa tak v rozhovore pre Radio 1 Newsbeat, informuje spravodajský portál BBC.

„Normálne by ste boli v Los Angeles, v priestore s asi dvetisíc ďalšími ľuďmi. Adrenalín a testosterón by sa dali krájať,“ skonštatoval, odkazujúc sa zvyčajné akcie, počas ktorých predstavujú novinky. Chceli preto podľa neho nájsť spôsob, ako komunitou aspoň trochu zatriasť. „Keď si budúci týždeň pozriete našu šou, uvidíte, že sa nám to podarilo,“ vyjadril sa s tým, že Sony 4. júna predstaví nové hry, ktoré uvedie na trh spolu s konzolou.

Viaceré špecializované publikácie podľa BBC upozorňovali, že pandémia koronavírusu môže ovplyvniť termín uvedenia konzoly na trh i jej dostupnosť. Ryan sa však toho neobáva. „Je jasné, že to prináša komplikácie, ktorými by sa najradšej žiadny biznis nezaoberal. My však máme dobrý pocit z nášho dodávateľského reťazca. Predaj spustíme tento rok a celosvetovo,“ ubezpečil. Cenu konzoly zatiaľ neprezradil, potvrdil len to, že pandémia neovplyvnila ich pôvodné plány.

debata chyba
Viac na túto tému: #technológie #Sony #hra #Play Station