Garmin zápasí s celosvetovým výpadkom služieb, údajne to majú na svedomí hackeri

Spoločnosť Garmin, ktorá sa zameriava na produkty a služby spojené s GPS lokalizáciou, hlási odstavené webové služby, mobilnú aplikáciu aj podporné služby zákazníkov.

24.07.2020 13:31
debata (3)

Technologická spoločnosť Garmin, ktorá sa zameriava na produkty a služby spojené s GPS lokalizáciou, zápasí s globálnym výpadkom svojich služieb. Ako už vo štvrtok informovala prostredníctvom sociálnych sietí, mimo prevádzky sú jej webové služby, ako aj mobilná aplikácia, odstavené sú aj podporné služby pre zákazníkov. Podľa medializovaných informácií je tento stav výsledkom hackerského útoku.

„V súčasnosti sme zaznamenali výpadok, ktorý ovplyvňuje službu Garmin Connect a v dôsledku toho sú momentálne webová stránka Garmin Connect aj mobilná aplikácia mimo prevádzky,“ uviedla spoločnosť Garmin na sociálnej sieti Twitter. Doplnila, že tento výpadok zároveň zapríčinil aj nedostupnosť call centier, e-mailovej a aj akejkoľvek inej online komunikácie. „Pracujeme na odstránení tohto problému v čo najkratšom možnom čase,“ dodáva spoločnosť.

Internetový portál zive.sk pritom s odvolaním sa na informácie zo stránky zdnet.com informuje, že za výpadkom služieb by mal byť ransomvérový útok na systémy Garminu. Spoločnosť túto informáciu podľa zive.sk nepotvrdila. Podľa medializovaných informácií by pritom mala byť okrem nefunkčných služieb a synchronizácie dát pozastavená aj výroba Garminu na Taiwane.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #technológie #Garmin