Náramok od Amazonu vám povie, či máte dobrú alebo zlú náladu, ale aj či ste v strese

Spoločnosť Amazon predstavila svoj prvý inteligentný náramok Halo, ktorý dokáže počúvať svojho majiteľa a zhodnotí, či je smutný alebo veselý.

30.08.2020 16:43
x7d48f97e.jpg.pagespeed.gp jp jw pj ws js rj rp... Foto:
debata (14)

Dva nepretržite zapnuté mikrofóny budú „odpočúvať“ majiteľa s cieľom zachytiť jeho náladu či úroveň stresu. Svoje poznatky zariadenie rozdelí do niekoľkých kategórií, ako napríklad „nádej“, „hrdosť“ alebo „váhavosť“. Ponúkne aj celkové štatistiky pozitívnych a negatívnych období.

Umelá inteligencia sa bude snažiť odhadnúť hmotnosť či percento telesného tuku, a to tak, že požiada, aby si majiteľ prostredníctvom aplikácie spravil selfie. Služba bude dostupná zatiaľ len v USA, a to za 3,99 dolára mesačne. Samotný náramok stojí 99 dolárov. Akcelerometer, teplotný senzor a meranie srdcového tepu mu umožňujú jednoduché sledovanie úrovne námahy a základného zdravotného stavu. Nesleduje však polohu majiteľa prostredníctvom GPS. „Halo analyzuje intenzitu a trvanie vášho pohybu, nie len vaše kroky,“ uviedla spoločnosť citujúc doporučenie Americkej kardiologickej asociácie.

Kritici však upozorňujú, že Amazon zbiera obrovské množstvo dát o najintímnejších detailoch človeka a využíva ich vo svojom biznise. Amazon objasnil, že nahrávky z mikrofónov sa nedostanú na žiaden cloud a nikto ich nepočúva. Analyzujú ich samotné náramky, odkiaľ sa následne vymažú.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #náramok #mikrofón #itechnológie