Z 0 na 100 za 19 minút. Xiaomi ukázalo bezdrôtové nabíjanie budúcnosti

Firma ukázala, ako funguje rekordné 80-Wattové bezdrôtové nabíjanie. Telefón s veľkokapacitnou batériou dokáže nabiť z nuly na 50 percent za 8 minút. Naplno ho nabije za 19 minút.

20.10.2020 06:00
Xiaomi, rýchlonabíjanie, nabíjačka Foto:
Xiaomi dokáže bezdrôtovo nabiť 4000 mAh batériu v mobile z 0 na 100 percent za 19 minút.
debata

Pri predstavení nového iPhonu 12 sa Apple pochválil aj novým bezdrôtovým rýchlonabíjaním. iPhone je za pomoci doplnkového príslušenstva možné nabíjať s výkonom 15 Wattov. Čínske Xiaomi ukázalo, že je o krok vpred a s upravenou verziou smartfónu Mi 10 Pro ukázalo aj extrémne rýchle bezdrôtové nabíjanie za pomoci 80-Wattovej rýchlonabíjačky. Mobil s batériou s kapacitou 4000 mAh dokáže nabiť z nuly na sto percent za 19 minút. Nabíjanie na polovicu kapacity zvládne za 8 minút. V súčasnosti je tento systém bezdrôtového rýchlonabíjania najpokročilejším na svete.

Za Xiaomi je v tesnom závese čínsky konkurent Oppo. Firma len prednedávnom predstavila bezdrôtové nabíjanie s výkonom 65 Wattov. Oppo si s vybitou batériou poradí za 30 minút. V súčasnosti je však jeho nabíjanie prototypom bez komerčne dostupného koncového zariadenia. Xiaomi zatiaľ takisto nepredáva upravenú verziu mobilu Mi 10 Pro, ktorá by si s takto výkonným nabíjaním poradila. Na domácom trhu zatiaľ predáva len variant Mi 10 Ultra s 50-Wattovým bezdrôtovým nabíjaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Xiaomi #nabíjanie #bezdrôtová nabíjačka #rýchlonabíjačka