Apple naučí MacBooky nabíjať iPhone aj Apple Watch

Spoločnosť Apple zaregistrovala patent na systém bezdrôtového nabíjania zariadení prostredníctvom MacBooku. S podobným nápadom sa iné firmy zatiaľ neodvážili prísť na trh.

06.01.2021 07:42
Apple, Apple Watch, Macbook, iPhone, AirPods, Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Stačí hodinky Apple Watch alebo iPhone položiť vedľa touchpadu na Macbooku a nabijú sa. S nápadom bezdrôtového nabíjania na notebooku zatiaľ žiadna firma neprišla. Takzvané reverzné nabíjanie však funguje na viacerých smartfónoch, ktoré sa o energiu dokážu podeliť napríklad s hodinkami alebo slúchadlami. Takéto nabíjanie je však veľmi pomalé a neefektívne. Nabiť rôzne príslušenstvo obyčajným položením na veko displeja notebooku či pod klávesnicu napriek tomu výrobcov veľmi nezaujal. Predbehnúť ich ale môže Apple.

Podľa serveru 9to5Mac si firma patentovala dvojcestné bezdrôtové nabíjanie na MacBookoch. Podľa patentového vzoru by sa nabíjacie plochy mali nachádzať po stranách touchpadu, či dokonca na veku displeja. Problémom, s ktorým sa ale musí firma vysporiadať je použitý materiál. V súčasnosti sú MacBooky vyrábané z hliníka, ktorý by bezdrôtové nabíjanie komplikoval. Namiesto neho by preto musel Apple zvoliť iný typ materiálu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #bezdrôtové nabíjanie #MacBook