Galaxy XCover 5: Drsniak medzi smartfónmi

Po dlhšom čase do portfólia smartfónov určených do drsnejšieho prostredia prichádza zásadná novinka.

25.03.2021 10:28
Samsung x Cover5 Foto:
debata

Je ňou Samsung Galaxy XCover 5, smartfón ktorý vydrží prakticky všetko, a pritom dizajnovo nepôsobí ako veľká masívna tehla. Nepatrí k high-endovým modelom, jeho výbava zodpovedá tomu, čo potrebujete pri práci vonku alebo pri outdoorových aktivitách.

Vďaka zlepšenému systému tlmenia nárazov mu neuškodí pád z 1,5 metra, je možné ponoriť ho do viac ako metrovej hĺbky na vyše 30 minút a má aj špeciálnu funkciu Glove Touch. Tá výrazne zvyšuje citlivosť prístroja na dotyk, keď užívateľ používa pri jeho ovládaní rukavice.

Zaujme aj ďalšími funkciami – funguje napríklad ako vysielačka s podporou Microsoft Teams. Funkcia push-to-talk umožňuje nadviazať kontakt s vybraným človekom jednoduchým stlačením jediného tlačidla, čo v teréne výrazne uľahčuje komunikáciu. Okrem toho možno nastaviť, aké aplikácie je možné spúšťať pomocou programovateľného tlačidla XCover Key – napríklad rozsvietiť svetlo, vytočiť núdzové volanie alebo otvoriť mapy.

 Samsung Galaxy XCover 5 (SM-G525)
 Samsung Galaxy XCover 5 (SM-G525)
+5 Samsung Galaxy XCover 5 (SM-G525)

Základom hardvérovej výbavy je displej s uhlopriečkou 5,3 palca, výkonný procesor Exynos850, operačná pamäť 4 GB RAM a úložný priestor až 64 GB. Batéria je vymeniteľná a má veľmi slušnú kapacitu 3 000 mAh, ktorú je možné rýchlo dobíjať cez USB aj port POGO.

XCover 5 je má vzadu 16 MPix kameru a svetelnosťou f1,8, predná kamera má rozlíšenie 5 Mpix a svetelnosť f2,2. Zaujímavosťou je aj zosilnená LED dióda, ktorá plnohodnotne nahradí baterku. Ako operačný systém slúži Android 11. Telefón práve prichádza do predaja, jeho cena je tesne pod hranicou 280 eur.

 Samsung Galaxy XCover 5 (SM-G525)
 Samsung Galaxy XCover 5 (SM-G525)
+5 Samsung Galaxy XCover 5 (SM-G525)
debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Samsung #smartfón #telefón #funkcie