V Houstone doručuje zákazníkom pizzu robotické auto

Obyvatelia amerického Houstonu si tento týždeň zrejme povšimli malú zmenu na spôsobe, akým im bola doručená ich pizza.

13.04.2021 13:12
robot Foto:
debata

Spoločnosť Domino's Pizza oznámila spustenie programu autonómnej donášky pizze. Reťazec pizze, ktorý uzavrel partnerstvo s firmou Nuro, uviedol, že niektorí z jej zákazníkov si teraz budú môcť zvoliť, či si svoju pizzu nechajú doručiť robotom R-2.

Robot R-2 vyrobený firmou Nuro je úplne autonómne cestné vozidlo. Znamená to, že pri vašich dverách nezastane vodič, ktorý vás pozdraví a odovzdá vám vašu objednávku. Namiesto toho vám robotické auto doručí pizzu na adresu a vy sa k svojej objednávke dostanete po zadaní určeného PIN kódu.

„Vybraní zákazníci dostanú textové správy, ktoré ich upovedomia o tom, kde sa R-2 nachádza, a bude im zaslaný špeciálny PIN, aby si mohli pizzu z vozidla vybrať,“ vysvetľuje firma Domino's Pizza. „Zákazníci môžu tiež sledovať vozidlo pomocou GPS na stránke s potvrdením objednávky. Keď R-2 dorazí na danú adresu, zákazníci zadajú PIN na dotykovom displeji robota. Dvere R-2 sa potom pomaly otvoria smerom nahor a zjaví sa tak horúca objednávka.“

„Sme nadšení, že môžeme naďalej vylepšovať donáškové služby pre našich zákazníkov testovaním autonómneho doručovania v spolupráci s firmou Nuro v Houstone,“ uviedol Dennis Maloney, viceprezident firmy Domino's Pizza, ktorý je zodpovedný za inovácie.

Podľa jeho slov nový program umožní lepšie pochopiť, ako zákazníci reagujú na takýto spôsob donášky pizze, ako komunikujú s robotom a aký to má vplyv na chod prevádzok. Maloney poukazuje na to, že v súčasnej pandemickej dobe rastie dopyt po dodávkach chutných pízz a jeho spoločnosť bude pozorne sledovať, ako veľmi si autonómne doručovanie zákazníci obľúbia.

debata chyba
Viac na túto tému: #pizza #robot #donáška