Samsung predstavil dva nové telefóny so skladacím displejom

Samsung je pevne rozhodnutý, že skladacie telefóny s ohybným displejom vytiahne z okraja trhu do mainstreamu.

11.08.2021 19:42
debata
Foto: samsung
samsung

Juhokórejský koncern v stredu predstavil dva nové telefóny so skladacím displejom vrátane modelu s cenou pod 1000 USD (853 eur). Samsung tak naďalej pracuje na vylepšení technológie skladacích displejov aj po nie príliš vydarenom štarte a verí v jej úspech.

TikTok, Tik Tok, Musically Čítajte aj Najviac sťahovanou aplikáciou za minulý rok bol TikTok

Nové telefóny Galaxy Z Flip 3 5G s cenovkou 999 USD a podstatne drahší Galaxy Z Fold 3 5G s cenovkou 1799 USD sú podobné skladacím telefónom, ktoré Samsung uviedol na trh v uplynulých rokoch.

Telefóny so skladacím displejom boli s napätím očakávané ako ďalšia inovácia v oblasti smartfónov, zatiaľ však pre vysoké ceny a pochybnosti o ich životnosti nezískali popularitu a zostávajú okrajom trhu.

LG Signature TV R, ohybný televízor, ohybný displej Čítajte aj LG zverejnilo cenu rolovateľného OLED televízora. Vyráža dych

Samsung je s veľkým náskokom najväčším výrobcom takýchto telefónov. Koncern chce tento náskok ešte zvýšiť a jeho cieľom je, aby z piatich predaných smartfónov so skladacím displejom boli štyri od Samsungu, uviedol pre agentúru DPA nemecký manažér Samsungu Mario Winter. Napríklad v Nemecku je podľa neho 13 miliónov potenciálnych zákazníkov pre takéto telefóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #telefón #skladací displej