Segway uviedol robotickú kosačku s ultrapresným GPS

Navigácia v kosačke Navimow je podľa výrobcu schopná pracovať s presnosťou 2 centimetre. na trh prichádza v troch verziách.

10.10.2021 10:00
navimow
Po neúspechu dvojkolesových automaticky vyvažovaných približovadiel si Segway hľadá nové miesto na trhu.
debata (1)

Ak povieme Segway, každý si hneď predstaví kultové dvojkolesové gyroskopicky vyvažované približovadlo. To zažilo najprv obrovský vzostup a následne pomalý pád, až sa napokon prestalo vyrábať. Značka však žije, predáva napríklad elektrokolobežky a teraz predstavila aj revolučnú robotickú kosačku.

Jej špecialitou je GPS navigácia s presnosťou až 2 centimetre, ktorá sa dostala aj do jej názvu – volá sa Navimow. Kosačka zvládne aj strmé svahy so sklonom až 45 (!) stupňov, má dažďový senzor – ak začne pršať, sama sa „schová“ do základne.

Je tichá, má inovatívny kosiaci systém, vyhýba sa „zakázaným“ oblastiam zastane aj pred zvieratami alebo deťmi, ak s k nej nečakane priblížia, má možnosť uchovávať a upravovať mapy kosenia v aplikácii a na trh prichádza v štyroch verziách, odlišujúcich sa veľkosťou plochy, pre ktorú sú určené. V závislosti od toho sa ceny pohybujú od 1 200 do 2 500 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kosačka #segway #robotická kosačka #Segway Navimow