L’Oréal pripravuje revolúciu vo farbení vlasov

Malé zariadenie Colorsonic L’Oréal vyvíja už takmer päť rokov. Malo by umožniť domáce farbenie vlasov v rovnakej kvalite, ako v špičkovom salóne.

01.02.2022 08:00
loreal colorsonic Foto:
Zariadenie Colorsonic od L’Oréal.
debata

Colorsonic od spoločnosti L’Oréal je ľahké elektronické zariadenie, zjednodušujúce proces nanášania farby na vlasy, vďaka ktorému možno svojpomocne získať rovnomerný a farebne konzistentný výsledok na úrovni profesionálneho salóna. Patentovaným miešacím mechanizmom namieša odtieň, zvolený v aplikácii a následne na vlasy rovnomerne nanáša optimálne množstvo farby pomocou pravidelne oscilujúcich štetín. Tie kmitajú 300-krát za minútu pod konkrétnym uhlom, aby sa farba rovnomerne naniesla.

Prístroj má tiež ambíciu urobiť domáce farbenie ekologicky udržateľnejším. Je opakovane použiteľný a kazeta na farbu je recyklovateľná. Na výrobu kazety sa navyše spotrebuje menej plastu ako na farbu v bežnom balení. Súprava tiež bude obsahovať až desaťkrát použiteľné rukavice. L’Oréal toto zariadenie vyvíjal 5 rokov a považuje ho za revolučné. V obmedzených sériách príde na trh koncom tohto roku, masovo sa začne vyrábať v roku 2023. Cena zatiaľ nie je známa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #farbenie vlasov #CES 2022 #Colorsonic #L’Oréal