Sony už predáva aj prepravku pre robotického psa Aibo

Robotický pes Aibo je populárny obzvlášť v rodnom Japonsku. Sony v týchto dňoch predstavilo špeciálnu prepravku na nosenie robotického psa.

16.02.2022 08:00
Sony, prepravka, Aibo, robotický pes Foto:
Prepravka Aibo Thong pre robotického psa Aibo.
debata

Niektoré japonské vychytávky sú pre Európanov natoľko cudzie, že si pri nich musia klepať na čelo. Aj preto môže byť pre cudzinca návšteva Japonska doslova kultúrnym šokom. Záchody, ktoré majú viac funkcií, než obyčajná pračka, “rušivé” zvuky žblnkotajúcej rieky na verejných toaletách, či po podzemné robotizované parkoviská na bicykle sú len zlomkom toho, čo na turistu v krajine čaká.

Očakávania a potreby japonského zákazníka sa takisto veľakrát líšia od západného sveta, preto sa mnoho technologických hračiek nikdy na európskom trhu ani neobjaví. Príkladom je robotický pes Aigo, ktorý je v Japonsku natoľko populárny, že Sony preň najnovšie navrhlo špeciálnu prepravku.

Majiteľ si môže svojho robotického miláčika vziať so sebou na prechádzku tak, že ho nebude mať na vôdzke, ale priamo na hrudi. Nech to znie akokoľvek absurdne, podľa Sony bola takáto inovácia potrebná. “Ľuďom, ktorí žijú s robotickým psom Aibo sme sa rozhodli s prepravkou uľahčiť život, takže svojho miláčika budú môcť nosiť komfortne a bezpečne so sebou,” uviedlo Sony. Za prepravku si firma účtuje v prepočte 70 eur a za robotického psa až rekordných 2500 eur. Prečo je Aibo taký drahý? Aibo nie je obyčajnou hračkou, ale robotom s pokročilou umelou inteligenciou a strojovým učením, vďaka ktorému si časom dokáže vyvinúť vlastnú osobnosť. Sony pre drobného člena domácnosti ponúka aj množstvo príslušenstva – vrátane misiek, čistiacich prípravkov až po hračky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #robot #Aibo #robotický pes