Slovenský smart detektor elektrického poľa

Zariadenie podobné klasickým smart hodinkám má zvukovo, svetelne a vibračne identifikovať prítomnosť elektrického poľa a varovať majiteľa.

25.03.2022 06:00
IMG 5329 Foto:
Detektor elektrického poľa pripomína smart hodinky.
debata

Spoločnosť Západoslovenská distribučná predstavila zaujímavú inováciu – smart detektor elektrického poľa. Zariadenie podobné klasickým smart hodinkám má zvukovo, svetelne a vibračne identifikovať prítomnosť elektrického poľa a zároveň upozorniť majiteľa na riziko neúmyselného priblíženia sa k zariadeniu pod napätím.

Vyhotovenie v podobe náramku na ruku nebolo zvolené náhodou. Pri väčšine úrazov elektrickým prúdom (v blízkosti zariadení s vysokým napätím) dochádza k prestupu elektrického prúdu v oblasti predlaktia, lebo postihnutý tam smeruje nástrojom, ktorý drží v ruke. Teda ruka primárne smeruje do priestoru elektrického poľa. Zariadenie je veľmi jednoduché na obsluhu. Nemá žiadne konektory, žiadne tlačidlá.

Zapína/aktivuje sa pohybom a o jeho aktivite priebežne dáva informácie dióda. Vypína sa automaticky, ak je dlhšie ako jednu hodinu v pokojovej polohe. Nabíjanie je pomocou Qi bezdrôtovej nabíjačky, pričom výdrž na jedno nabitie je podľa aktuálnych meraní až 10 dní. Úprava nastavení je možná pomocou bluetooth rozhrania. Spoločnosť ho vyrába v súčasnosti pre vlastných zamestnancov a skúma možnosti jeho distribúcie aj inde.

debata chyba
Viac na túto tému: #Západoslovenská distribučná #nositeľná elektronika #detektor elektrického poľa