Absurdná novinka? Acer predstavil stacionárny bicykel skombinovaný s pracovným stolom

Aj takto sa dajú spaľovať kalórie pri práci. Acer predstavil stacionárny bicykel skombinovaný s pracovným stolom.

18.01.2023 06:00
Acer, eKinekt, stacionárny bicykel, Foto:
Stacionárny bicykel ako pracovný nástroj. Acer eKinekt.
debata

Veľtrh spotrebnej elektroniky CES 2023 v Las Vegas už skončil, no technologické aj netechnologické firmy predstavili toľké priehrštie noviniek, že novinári z nich môžu čerpať námety na články na ďalších niekoľko týždňov. My takisto nie sme výnimkou. O netradičnom senzore na analýzu moču sme informovali pred niekoľkými dňami, no ten ani zďaleka nie je tou najuletenejšou novinkou. Spomedzi všetkých inovácií je snáď tou najabsurdnejšou pracovný stôl skombinovaný so stacionárnym bicyklom. O to zarážajúcejšie je, že ho predstavila renomovaná firma Acer.

Pracovný “fitnes” stôl eKinekt má byť užitočným nástrojom, ako sa pri práci hýbať a spaľovať kalórie. Teda za predpokladu, ak vám neprekáža, že pri mítingoch cez Zoom sa budete spotený a zadychčaný kývať zo strany na stranu. Absurdná predstava? Nie tak úplne. Acer len sleduje trendy, ktoré majú svoje miesto v dnešnom uponáhľanom svete. V zahraničných supermarketoch sú bežné napríklad bežiace pásy, ktoré si umiestnite pod stôl a počas práce napĺňate svoje predsavzatia o aktívnom pohybe. A ako tvrdí Acer, “už si nemusíte vyberať medzi svojou prácou a aktívnym životným štýlom.”

Súčasťou stacionárneho bicykla s pohodlným sedadlom a opierkou je výškovo nastaviteľný stôl, ktorý je tak akurát veľký, aby sa naň zmestil notebook, mobil a fľaša s vodou. A aby používateľ nepedáloval naprázdno, bicykel má zabudovaný generátor, ktorý hodinové šliapanie rýchlosťou 60 otáčok za minútu premení na 75 wattov energie. Energia, ktorá je uchovaná v akumulátore a zobrazená na integrovanom displeji následne poslúži na nabíjanie zariadení cez dva integrované USB-A a jeden USB-C konektor. Cenu Acer stanovil na rozumných 999 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Acer #CES 2023 #eKinekt