Predstavili vankúš proti chrápaniu. Počas spánku sa sám nafukuje

Nový vankúš má pomôcť zlepšiť kvalitu spánku u oboch partnerov. Tomu z dvojice, ktorý chrápe má znížiť jeho výskyt a intenzitu.

21.01.2023 06:00
Motion Pillow Foto:
Vankúš sa pri detekcii chrápania nafúkne a natočí tak hlavu doprava alebo doľava.
debata

Kórejská firma 10minds na veľtrhu CES 2023 predstavila netradičný vankúš, ktorý má znížiť intenzitu a výskyt chrápania počas nočného spánku. Firma vankúš predstavila za pomoci netradičnej kampane, ktorú nazvala “Nosový živý metalový koncert.” Zvláštny názov má evokovať dojem, ktorý má druhá polovička v noci počas toho, ako jej partner nerušene nahlas chrápe. Vankúš Motion Pillow má tomu zabrániť za pomoci senzoru, ktorý zachytí moment, keď začne osoba chrápať a v niektorej časti vankúša nafúkne balónik, ktorý zmení polohu hlavy. Následne sa má u chrápajúceho zlepšiť priechodnosť horných dýchacích ciest a znížiť alebo úplne eliminovať vibrácie mäkkého podnebia.

Výrobca vankúša sa pochválil aj klinickými testami, ktoré údajne preukázali až 93,7-percentú účinnosť pri znížení frekvencie chrápania. Pri použití vankúša sa mal čas chrápania skrátiť až o 44 percent. K vankúšu, je pripojený telefón, prostredníctvom ktorého zachytáva okolité zvuky a identifikuje chrápanie. Akonáhle ho algoritmus rozpozná, za pomoci externej pumpy nafúkne niektorý zo štyroch balónikov vo vankúši, ktoré pomaly zmenia polohu hlavy a natočia ju mierne napravo alebo naľavo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #CES 2023 #Motion Pillow #nafukovací vankúš