Ako na alergie? Zariadenie, ktoré budete nosiť na krku vám vyčistí vzduch od alergénov

Po rôznych hybridných maskách proti koronavírusu, ktoré zmenili človeka na kyborga, prichádza s ešte bizarnejším nápadom estónska firma Respiray, ktorá cez zariadenie zavesené na krku fúka vyčistený vzduch do tváre nositeľa.

22.01.2023 06:00
Respiray, Foto:
Zariadenie Respiray Wear A+ má pomôcť filtrovať vzduch od alergénov.
debata

No, kto by to nechcel? Vzduch fúkaný priamo do tváre! Estónska firma Respiray si myslí, že ak by niekto z takéhoto nápadu mohol profitovať, boli by to alergici. Predstavila preto špeciálnu nositeľnú čističku vzduchu, ktorá pomocou Hepa filtrov vyčistí vzduch a bez alergénov ho poženie priamo do tváre nositeľa. Zariadenie Respiray Wear A+ je určené pre ľudí, ktorých trápia alergie na zvieracie chlpy, peľ, prach či plesne. “Respiray Wear A+ je pohodlná nositeľná čistička vzduchu, ktorá filtruje alergény vo vzduchu, ktorý dýchate. Prináša efektívnu a priamu ochranu kdekoľvek sa nachádzate,” popisuje výrobca na svojej stránke.

Výrobca sa chváli napríklad aj tým, že efektivitu zariadenia potvrdili Európske centrum pre výskum alergií a americká certifikačná spoločnosť. Obe inštitúcie o zariadení hovoria ako alternatíve k liekom a iným zariadeniam chrániacim pred alergénmi vo vzduchu. Respiray Wear A+ vďaka integrovanému Hepa filtru zo vzduchu odstráni 99,9 percenta alergénov. Firma si plánuje najprv vyskúšať, či by o jej inováciu bol medzi verejnosťou záujem. V januári spustí kampaň na serveri Indiegogo s uvádzacou cenou 79 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #CES 2023 #Respiray #Wear A+