Apple vyvíja výživového poradcu poháňaného umelou inteligenciou

Apple bude za pomoci umelej inteligencie pomáhať používateľom s návrhom tréningových programov a aj s vytvorením jedálnička na mieru.

27.04.2023 08:30
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Foto:
Ilustračné foto
debata

Mobily a hodinky Apple už dnes dokážu analyzovať zdravie, pohybovú aktivitu či spánok. Na základe týchto dát si môžu používatelia upraviť svoju životosprávu a športovú činnosť, prípadne pochopiť, akú súvislosť má kvalita spánku s pohybom a psychohygienou. Podľa agentúry Bloomberg Apple pracuje na zásadnom vylepšení monitorovacích funkcií, ktorého súčasťou bude umelá inteligencia. Firma pod kódovým označením Quartz vyvíja výživového a športového poradcu, ktorý by dokázal vytvárať personalizované odporúčania pre životosprávu, spánok a cvičenie.

Nosnou myšlienkou projektu je efektívnejšie využívanie dostupných dát o zdraví a ich interpretácia s využitím modelov umelej inteligencie. Predstaviť si to možno tak, že aplikácia v mobile vám po zobudení na základe kvality spánku odporučí vybranú pohybovú aktivitu a navrhne aj konkrétne cviky na rozcvičenie. V priebehu dňa vám zas poradí kedy a aký typ stravy by ste mali jesť, kedy si dať prestávku v práci a kedy sa uložiť do postele, aby bol váš spánok kvalitnejší. Virtuálny výživový poradca by mal byť súčasťou rozšíreného predplatného niekedy v priebehu budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #umelá inteligencia #výživový poradca