Snímka 16-ročného Slováka je vo finále prestížnej fotografickej súťaže

Tomáš Švec | 01.03.2017 07:00
Andrej Kiripolský, Sony World Photography Awards Foto:
Bezbolestná krása - Andrej Kiripolský
Andrej Kiripolský zaujal porotu na najväčšej súťaži pre fotografov Sony World Photography Awards. Jeho snímka "Bezbolestná krása" sa prebojovala až do finále. Celkového víťaza porota vyhlási v apríli.

Súťaž Sony World Photography Awards, ktorú každoročne usporadúva organizácia World Photography Awards, patrí medzi najprestížnejšie súťaže pre amatérskych ale aj profesionálnych fotografov z celého sveta. Je takisto v súčasnosti najväčšou fotografickou súťažou na svete, do ktorej svoje fotografie prihlasujú tisíce ľudí. Tento rok porota hodnotila viac ako 227-tisíc fotiek od fotografov z 183 krajín.

Medzi finalistov súťaže sa v kategórii mladých fotografov do 19 rokov prebojoval len 16-ročný stredoškolák z Bystričian v Trenčianskom kraji, Andrej Kiripolský. Porotu zaujal s fotkou „Bezbolestná krása,“ s mladou ženou, ktorá si nad hornou perou necháva aplikovať piercing. „Fotka vyjadruje čo sú ľudia ochotní podstúpiť kvôli kráse,“ uviedol Andrej, ktorého fotka je jednou z desiatich najlepších snímok vo svojej kategórii.

Konečný víťaz ohlásený zatiaľ nebol. Andrej má šancu vyhrať

Andrej však môže získať aj titul najlepšieho mládežníckeho fotografa, keďže celkový víťaz v tejto kategórii ešte vyhlásený nebol. Porota bude z desiatich nominovaných fotografií vyberať tú najlepšiu a víťaza ohlási 20 apríla v Londýne.

V súťaži boli úspešní aj ďalší dvaja Slováci. Fotografie Františka Dulíka zo Spišskej Novej Vsi a Dušana Chorváta z Bratislavy sa dostali do zoznamu 50 najlepších fotiek v kategóriách Príroda a Pokročilá fotografia.

Fotografia Františka Dulíka patí medzi 50... Foto: František Dulík/SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS
Frantisek Dulik, Sony World Photography Awards Fotografia Františka Dulíka patí medzi 50 najlepších v kategórii Príroda.
Panoramatická snímka Dušana Chorváta zachytená... Foto: Dušan Chorvát/SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS
Dusan Chorvat, Sony World Photography Award Panoramatická snímka Dušana Chorváta zachytená v oblasti Malé Karpaty.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ