Twitter plánuje spoplatniť niektoré typy účtov

Tomáš Švec | 25.03.2017 14:15
Twitter logo Foto:
Ilustračné foto
V rámci platených účtov Twitter plánuje užívateľom najmä z radov profesionálov ponúknuť pokročilé analytické nástroje a nové možnosti publikovania príspevkov.

Twitter má stovky miliónov používateľov, no napriek tomu na seba nedokáže ani po rokoch zarobiť. Sociálna sieť už skúšala rôzne experimenty, ktoré mali zvrátiť jej osud zapísaný v červených číslach. Reklama pre Twitter nebola vhodnou záplatou, na rad preto môžu prísť platené účty.

Podľa serveru BBC Twitter zvažuje práve spustenie plateného variantu účtu, ktorý by bol určený firmám a profesionálom. Bežní používatelia by o nič ukrátení neboli a sociálnu sieť by mohli plnohodnotne využívať aj naďalej. V prípade platených účtov by však profesionáli získali napríklad pokročilé štatistiky a monitoring, ktorý im v súčasnosti dokážu sprostredkovať len platené nástroje. Týmto spôsobom by firma mola ukrátiť tvorcov externých aplikácií o zisk, najmä ak by dokázala poskytnúť komplexnú analytiku, ktorej sa profesionáli dožadujú.

V e-maili, ktorý firma odoslala vybraným užívateľom, od ktorých očakáva spätnú odozvu, upresňuje, v čom by mala byť platená verzia Twitteru iná. “Prémiové nástroje poskytnú cenný prehľad a možnosti publikovania a označovania príspevkov, vrátane sledovania aktivity, trendov, pokročilej analytiky a tvorby príspevkov,” uviedol Twitter.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ