Hotely Marriott ponúknu hosťom digitálnu asistentku Alexa

Tomáš Švec | 19.06.2018 17:00
amazon echo, reproduktor, alexa Foto:
Ilustračné foto (na obrázku reproduktor Amazon Echo)
Reproduktory Amazon Echo s asistentkou Alexa budú nainštalované v tisíckach hotelových izieb zo siete Marriott v Spojených štátoch.

Predstavte si, že pri príchode do hotelovej izby vás pozdraví mužský či ženský hlas ozývajúci sa z reproduktora položeného na stole. S podobnou zvláštnosťou sa onedlho stretnú návštevníci hotelovej siete Marriott v Spojených štátoch. Marriott oznámil, že podpísal dohodu spoločnosťou Amazon, s ktorou sa dohodol na inštalovaní niekoľkých tisícok inteligentných reproduktorov Echo do hotelových izieb.

Reproduktory Echo neprehrávajú len hudbu, ale ukrýva sa v nich aj hlasová asistentka Alexa, ktorá neustále načúva príkazom a reaguje na ne. Spýtať sa jej môžete napríklad na počasie, výsledky futbalového zápasu ale aj radu ako a kedy vyraziť na letisko. S reproduktormi Amazon Echo sa už od roku 2016 môžu vo svojich izbách stretnúť návštevníci hotela Wynn v Las Vegas. Po novom plánuje Marriott nainštalovať ďalšie tisícky zariadení aj ostatných vybraných hoteloch v Spojených štátoch. Informoval o tom denník The Financial Times.

Asistentka Alexa má hotelovým hosťom pomôcť pri objednaní izbovej služby, naplánovaní upratovania, ale zastúpiť má aj komorníka (z angl. concierge). V nedávnej minulosti už Marriott v hoteloch Aloft experimentoval s asistentkou Siri, ktorá sa nachádzala na hotelových iPadoch a v samostatnej aplikácii dostupnej pre hostí.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ