iPody sú späť. Apple predstavil vylepšenú verziu iPodu Touch za 199 dolárov

Tomáš Švec | 29.05.2019 21:10
iPod Touch, Apple Foto:
Apple predstavil vynovenú verziu prehrávača iPod Touch so zaujímavou cenou.
Pamätáte sa ešte na iPody? Hudobné prehrávače od Apple stále žijú. Firma ich po rokoch vrátila opäť na trh a predstavila vylepšenú verziu iPodu Touch.

iPody boli svojho času modlou všetkých, ktorí túžili po výbornom hudobnom prehrávači, ktorý vynikal svojim vyhotovením, ovládaním a funkciami. Napriek tomu, že iPody už dnes majú najväčšiu slávu za sebou, podľa Apple dopyt stále existuje. Aj preto sa firma rozhodla vrátiť iPod späť do predaja. V týchto dňoch predstavila aktualizovaný, a pravdepodobne aj poslednú, verziu iPodu Touch.

iPod Touch nemá nič, čo by chýbalo iPhonu. Hardvér poslednej verzie je síce výkonnejší, no v zásade sa nijako nelíši od hardvéru v iPhone 7 – vrátane procesora A10. Pre potreby prehrávania hudby má však prehrávač výkonu stále na rozdávanie. Použiť ho možno aj ako multimediálny prehrávač na videá, podcasty a podobne. Počúvať na ňom možno streamovanú hudbu, ale len ak sa v okolí nachádza dostupná Wi-Fi sieť – 4G modulom totiž nedisponuje.

Bez čítačky odtlačkov aj Retina displeja

Sklady, videá a aplikácie je možné inštalovať do pamäte s kapacitou 32 až 256 GB, avšak bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Zamrzí aj rozlíšenie displeja. Na dnešnú dobu je 1136 × 640 bodov naozaj primálo, nech už je displej akýkoľvek veľký (iPod Touch má 4-palcový displej). Zamrzí aj chýbajúce Touch ID (snímač odtlačkov prstov) či FaceID (sken tváre). Hudbu je možné prehrávať či už cez slúchadlá s 3.5-palcovým konektorom, Bluetooth slúchadlá alebo slúchadlá s konektorom Lightning.

Napriek tomu, že iPod Touch nemá v porovnaní s iPhonom navrch, jeho cena môže mnohých zaujať. Predávať sa totiž bude už za 199 dolárov (32 GB verzia), čo je výrazne menej než iPhone s porovnateľným výkonom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ