Canon zbiera peniaze na foťák veľkosti USB kľúča

Tomáš Švec | 04.07.2019 15:30
ivy rec, canon Foto:
Miniatúrna kamera Canon Ivy Rec s karabínkou.
Miniatúrny fotoaparát umožní fotiť aj natáčať videá v prírode aj pod vodou. Peniaze na jeho výrobu chce Canon vyzbierať vo verejnej zbierke.

Kúpil by si niekto malý kompaktný foťák veľkosti USB kľúča, keď slušný foťák je dnes štandardnou výbavou aj u lacnejších smartfónov? V Canone si povedali, že je na čase to skúsiť. Firma sa rozhodla ľudí osloviť vo verejnej zbierke na serveri Indiegogo a zistiť tak, či by bol o podobnú vychytávku na trhu záujem. Na serveri Indiegogo Canon zverejnil technické špecifikácie nového foťáku Ivy Rec.

Na prepínanie medzi rôznymi režimami má slúžiť... Foto: Canon/Indiegogo
ivy rec, canon Na prepínanie medzi rôznymi režimami má slúžiť otočné koliesko na zadnej strane.

Fotoaparát v kombinácii s kamerou má byť akousi alternatívou ku športovým kamerám typu Go Pro s tým rozdielom, že optika neumožní zachytávať širokouhlé videá s efektom rybieho oka. Ivy Rec má mať miniatúrne rozmery, odolnosť voči nárazom a vode do hĺbky jedného metra. Fotky zachytí 13-Megapixelový 1/3-palcový CMOS senzor. Videá sa bude zariadenie nahrávať do Full HD rozlíšenia pri 60 snímkach za sekundu. S mobilom či počítačom bude komunikovať cez Bluetooth alebo Wi-Fi.

Ďalšie detaily Canon zatiaľ nezverejnil. Tých, ktorých koncept zaujal, sa však snaží prilákať 30-percentnou zľavou z maloobchodnej ceny, ktorú im ponúkne v čase spustenia verejnej zbierky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ