Apple už Američanom ponúka aj vlastnú kreditku. Je však náchylná na prenášanie

Tomáš Švec | 26.08.2019 20:47
Apple Card, platobná karta, kreditka Foto:
Platobná karta Apple Card.
Čistý dizajn kreditky Apple Card s decentným logom nahryznutého jablka môže narušiť farba z džínsov alebo kožených peňaženiek. Apple jej majiteľov varuje, aby sa pri jej skladovaní vyhýbali materiálom, ktoré ju môžu trvalo zafarbiť.

Aj obyčajná kreditná karta môže byť dizajnový skvost. Apple svojim zákazníkom v Spojených štátoch ponúka kreditnú kartu s čistým vzhľadom. Má to ale jeden háčik. Jej prenášanie je natoľko náchylné a chúlostivé, že sa stala terčom mnohých vtipov.

Platobná karta vyrobená z nelešteného titánu bola navrhnutá tak, aby sa vynímala medzi inými kartami v peňaženke. Vynímať sa však bude len do doby, kým ju jej majiteľ nezačne nosiť v koženom priečinku alebo vo vrecku džínsov. Apple majiteľov kreditky výslovne varuje, aby sa spomínaným materiálom vyhli, pretože môžu kartu „poškodiť.“ Poškodiť ju môže aj prenášanie spolu s ďalšími kartami v jednom priečinku. Firma dokonca na svojom webe zverejnila návod, ako platobnú kartu používať, prenášať a čistiť. Absurdné? Vo svete Apple vôbec.

Titán síce nie je hliník, no viacnásobná biela krycia vrstva je natoľko krehká, že by karta mala byť uložená mimo povrchov a materiálov, ktoré môžu náter poškodiť alebo zafarbiť. Apple odporúča, aby majiteľ kartu prenášal v puzdre z mäkkého materiálu, mimo kľúčov a mincí, a aby do priečinku spolu s ňou nevkladal aj iné karty. Vyhnúť by sa mal aj blízkosti magnetov, magnetických patentov na kabelkách a peňaženkách. Ak sa karta zafarbí, vyčistiť ju je potrebné látkovým obrúskom namočeným do vody alebo alkoholu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ