iPhone SE2 vraj bude. Prekvapí výkonom aj cenou

Tomáš Švec | 15.10.2019 15:30
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple Foto:
iPhone SE2 má Apple predstaviť už o niekoľko mesiacov.
Tí, ktorým chýba kompaktný iPhon SE, sa zrejme dočkajú jeho nástupcu. Podľa analytika z firmy TF Securities je predstavenie "dvojky" na spadnutie. Nízka cena má presvedčiť aj ľudí, ktorí majú hlbšie do vrecka.

Po nástupcovi iPhonu SE sa na dlhé roky zľahla zem. Lacnejšie modely vlajkových lodí síce Apple naďalej uvádzal na trh, no ani o nich nemožno hovoriť ako o lacných iPhonoch strednej triedy. Namiesto toho sa Apple snažil menej majetným zákazníkom vyhovieť aspoň tým, že v ponuke ponechal o jednu či dve generácie starší model. V súčasnosti je týmto modelom iPhone 8, ktorý je aj po rokoch stále v ponuke a aktuálne je najmenším zo všetkých telefónov tejto značky.

Už onedlho by ho mohol Apple vymeniť za druhú generáciu iPhonu SE2, ktorého cena by mala byť identická s iPhonom 8, teda 399 dolárov. Myslí si to analytik Ming-Či Kuo z firmy TF Securities, ktorý sa produktovou politikou Applu dlhodobo zaoberá. Model SE2 by mohol byť predstavený už začiatkom budúceho roka, a to s rovnakým hardvérom ako súčasné vlajkové lode iPhone 11. Telefón by tak mohol byť vybavený procesorom A13, tromi gigabajtami operačnej pamäte a LCD displejom, ktorého veľkosť by mala byť podobná tomu z iPhonu 8.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ