Ako na alergie? Zariadenie, ktoré budete nosiť na krku vám vyčistí vzduch od alergénov

Tomáš Švec | 22.01.2023 06:00
Respiray, Foto:
Zariadenie Respiray Wear A+ má pomôcť filtrovať vzduch od alergénov.
Po rôznych hybridných maskách proti koronavírusu, ktoré zmenili človeka na kyborga, prichádza s ešte bizarnejším nápadom estónska firma Respiray, ktorá cez zariadenie zavesené na krku fúka vyčistený vzduch do tváre nositeľa.

No, kto by to nechcel? Vzduch fúkaný priamo do tváre! Estónska firma Respiray si myslí, že ak by niekto z takéhoto nápadu mohol profitovať, boli by to alergici. Predstavila preto špeciálnu nositeľnú čističku vzduchu, ktorá pomocou Hepa filtrov vyčistí vzduch a bez alergénov ho poženie priamo do tváre nositeľa. Zariadenie Respiray Wear A+ je určené pre ľudí, ktorých trápia alergie na zvieracie chlpy, peľ, prach či plesne. “Respiray Wear A+ je pohodlná nositeľná čistička vzduchu, ktorá filtruje alergény vo vzduchu, ktorý dýchate. Prináša efektívnu a priamu ochranu kdekoľvek sa nachádzate,” popisuje výrobca na svojej stránke.

Výrobca sa chváli napríklad aj tým, že efektivitu zariadenia potvrdili Európske centrum pre výskum alergií a americká certifikačná spoločnosť. Obe inštitúcie o zariadení hovoria ako alternatíve k liekom a iným zariadeniam chrániacim pred alergénmi vo vzduchu. Respiray Wear A+ vďaka integrovanému Hepa filtru zo vzduchu odstráni 99,9 percenta alergénov. Firma si plánuje najprv vyskúšať, či by o jej inováciu bol medzi verejnosťou záujem. V januári spustí kampaň na serveri Indiegogo s uvádzacou cenou 79 dolárov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ