Motorola predstavila výnimočný skladací telefón s najväčším vonkajším displejom

Tomáš Švec | 04.06.2023 08:00
Motorola, Razr, 40 Ultra Foto:
Motorola Razr 40 Ultra má obrovský plnohohdnotný vonkajší displej.
Nové "véčko" má najväčší vonkajší displej vo svojej triede. Motorola vylepšila aj konštrukciu, vďaka ktorej sa vnútorný displej po zložení nepoškriabe.

Máte radi skladacie telefóny? Takzvané Véčka zažívajú v posledných rokoch renesanciu. Dopomohla im aj Motorola, ktorá pred pár rokmi oživila starú legendu Razr. Možno si na 18-rokov starý žiletkovo tenký vyklápací telefón s „bradou“ sami spomeniete. Svojho času spôsobil na trhu ošiaľ a chcel ho mať snáď každý. Motorola verí, že záujem ľudí o vyklápacie smartfóny nepominul a tentokrát predstavuje ďalšiu generáciu telefónu zo série Razr.

Na rozdiel od predchodcu má nový Razr 40 Ultra (v Spojených štátoch má označenie Razr Plus) oveľa väčší, až 3,6-palcový, vonkajší displej. Po zložení sa nachádza na takmer celej prednej strane a vďaka nemu si mobil vyslúžil prvenstvo v kategórii smartfónov s najväčším vonkajším displejom. Je tak veľký, že kamerám sa už neušlo miesto a museli byť osadené do výrezov v ňom. Motorola predstavila aj druhý variant mobilu s jednoduchým označením Razr, ktorý má len malý vonkajší displej slúžiaci nanajvýš na notifikácie.

Obrovský vonkajší dipslej aj vylepšená konštrukcia

Oba telefóny majú skladací 6,9-palcový OLED displej, pričom variant Ultra ponúka vyššiu obnovovaciu frekvenciu (165 Hz oproti 144 Hz). Výrobca vylepšil aj ohyb, ktorý bol v minulosti najviac chúlostivým miestom ohybných mobilov. „Véčko“ je možné tentokrát úplne zatvoriť, takže prach či špina z vrecka nohavíc už displej nepoškriabe.

Razr 40 Ultra dostal do vienka výkonný procesor Snapdragon 8+ Gen 1, ktorý patrí k tomu najlepšiemu na trhu. Doposiaľ mali pritom „skladačky“ smolu na procesory – výrobcovia na nich šetrili a výkonovo sa tak radili skôr do vyššej strednej triedy (rovnako ako model Razr so starším procesorom Snapdragon 7 Gen 1). Model Ultra má hlavný foťák s 12 Megapixelmi, 13-Megapixelový ultraširokouhlý foťák a 32-Megapixelovú selfie kameru.

Motorola stanovila cenu za Razr 40 Ultra na 999 dolárov či zhruba 1200 eur. Základná verzia telefónu zatiaľ cenovku nedostala, no očakávať možno cenu o 200 až 300 eur nižšiu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ