Pentagon po rokoch priznal, že námorníci pozorovali UFO

Pätica členov niekdajšej posádky amerického armádneho krížnika USS Princeton tvrdí, že ju po stretnutí s neidentifikovanými lietajúcimi objektmi (UFO) v roku 2004 navštívili príslušníci vládnej organizácie nejasného pôvodu a nakázali zničiť všetky dôkazy.

20.11.2019 08:10
ufo Foto:
Záber ufa z videa, ktoré zverejnil Pentagon.
debata (43)

Všetky sa však zlikvidovať nepodarilo a prípad unikol na verejnosť. Informácie ako prvý priniesol a video zverejnil ešte v roku 2017 The New York Thimes. Pentagon následne priznal, že armáda UFO skutočne pozorovala. Informácie postupne zverejnili aj stanice CNN a ABC News.

„Asi dvadsať minút po pozorovaní na palube pristál vrtuľník s dvoma mužmi v oblekoch. Spolu s nadriadeným mi povedali, aby som odovzdal nahrávky a zmazal všetko, čo sme mali na lodi. Chceli, aby som zmazal úplne všetko, aj prázdne pásky,“ cituje server Popular Mechanics Garyho Voorhisa, ktorý UFO pozoroval ďalekohľadom priamo z paluby USS Princeton.

K stretnutiu príslušníkov amerického námorníctva s UFO malo dôjsť v roku 2004 asi 160 kilometrov južne od pobrežia Kalifornie. Zaznamenali ho vtedy aj posádky ďalších vojenských lodí a lietadiel, vrátane lietadlovej lode USS Nimitz a stíhačov na palubách strojov F/A-18 Hornet, ktoré sa UFO pokúsili prenasledovať.

„Videli sme niečo biele. Ako by to bolo pod vodou a narážali do toho vlny. Pozreli sme sa vedľa a videli sme niečo v tvare Tic Tac. Lietalo to okolo. Doľava, doprava, dozadu, dopredu – proste náhodne,“ prirovnal niekdajší letec amerického námorníctva David Fravor letiaci objekt k známym cukríkom.

„Viete, narazíte na veľa zvláštnych vecí. Ale keď sa ukáže dvanásťmetrový Tic Tac bez krídel, ktorý sa môže pohybovať ľubovoľným smerom, od vznášanie sa nad oceánom cez kopírovanie nášho pohybu až po zrýchlenie do bodu, kedy zmizne ako lusknutím prsta… Neviem, čo to je. Neviem, čo som to videl. Viem len, že to bolo naozaj pôsobivé, veľmi rýchle a chcel by som sa v tom preletieť,“ povedal Fravor.

Videonahrávky unikli na verejnosť. Zverejnil ich denník The New York Times a ich pravosť potvrdil aj Pentagon. Námorníci, s ktorými hovoril server Popular Mechanics, sa ale zhodujú, že to na to, že by chcela vláda výsledky pozorovaní zverejniť, pôvodne rozhodne nevyzeralo.

Medzi nimi napríklad letecký mechanik P. J. Hughhes, ktorý tvrdil, že za ním prišiel nadriadený s dvoma mužmi, ktorí neoznámili hodnosť ani zaradenie, a vyžiadal si od neho hard disky s nahrávkami z lietadiel. O záhadných mužoch hovoria ešte traja ďalší svedkovia.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Pentagon #námorníci #UFO #vesmírne teleso #krížnik