Čiňania sa pochválili dvojhlavou korytnačkou

V čínskom meste Šang-žao nachádzajúcom sa v provincii Ťiang-si sa pred tromi mesiacmi narodilo dvojhlavné mláďa korytnačky nádhernej.

05.10.2018 15:46
korytnačka Foto:
Korytnačka - ilustračné foto.
debata

Podľa odborníkov ide o veľmi vzácny úkaz. Korytnačka nemôže byť vypustená do voľnej prírody, pretože by tam vraj mohla rozšíriť svoj gén. O plaza sa tak starajú pracovníci jedného z tamojších záchranných centier, píše denník Daily Mail.

Na videu, ktoré bolo nakrútené v sobotu vidieť, ako sa mláďa plazí po malej plastovej nádobe. Súdiac podľa záberov, dve hlavy mu v živote nijako neprekážajú.

Odborníci preto tvrdia, že ho radšej nechajú v zajatí. Vo voľnej prírode by vraj malo malú šancu na prežitie, a navyše by v nej mohlo rozšíriť svoj gén.

Podľa výskumného pracovníka Ťiang Ťien-pchinga bola totiž mutácia korytnačky spôsobená istým druhom genetickej anomálie či faktormi životného prostredia. „Pravdepodobne nebude žiť tak dlho ako bežné korytnačky,“ myslí si Ťiang.

Korytnačka nádherná pochádza z južnej časti USA a severného Mexika a vo voľnej prírode sa dožíva až 30 rokov. Ide o jeden z najčastejšie chovaných druhov sladkovodných korytnačiek na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #korytnačka #plazy