V Michigane odfotili srnca s tromi parohmi

Americkému zákonodarcovi na dôchodku sa tento týždeň podaril výnimočný úlovok, keď v michiganských lesoch zbadal a odfotil srnca s tromi parohmi. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

16.11.2019 15:17
jelen Foto:
Steve Lindberg od roku 2012 každý deň nahráva na svoju facebookovú stránku fotografie zvierat z michiganskej divočiny.
debata (2)

Steve Lindberg od roku 2012 každý deň nahráva na svoju facebookovú stránku fotografie zvierat z michiganskej divočiny. Keď vyšiel von v pondelok, však ani nedúfal, že sa mu podarí nejaká snímka, lebo zimné počasie zahnalo zvieratá do teplejších oblastí. Potešilo ho teda, keď zbadal vydru riečnu, ako si na ľade pochutnáva na rybe a spolu so svojím psom sa vybral naspäť k autu. Vtedy si však podľa vlastných slov všimol zvláštneho srnca.

„Mám tisícky fotiek pasrncov bielochvostých, no hneď som si všimol, že tento je zvláštny… na hlave mal takú malú spleť parožia,“ vyjadril sa 75-ročný milovník prírody, ktorý si zviera odfotil a šiel domov. Až keď si fotografie nahral do počítača, všimol si, že srnec mal tri parohy, čo je nesmierne vzácne.

Niektorí ľudia však Lindberga na sociálnych sieťach obvinili, že obrázok upravil v počítači, čo odmieta a doložil to aj ďalšími snímkami. Ďalší zas chceli vedieť, kde zviera videl, aby ho mohli uloviť. On sa preto rozhodol presnú lokalitu utajiť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #les #srnec #parohy