VIDEO: Spotify ponúka skladby pre psov, ktorí zostanú sami doma

Služba pre streamovanie hudby Spotify vytvorila zoznamy skladieb a súborov audionahrávok, tzv. Podcastov, ktoré môžu počúvať psy a ďalšie domáci miláčikovia, keď zostanú doma bez svojho pána.

16.01.2020 14:37
akita Foto:
Pes akita.
debata

Reaguje tak na zistenie, že takmer 74 percent majiteľov domácich miláčikov v Británii púšťa svojim zvieratám hudbu, napísali agentúry AFP a Reuters.

Celosvetovo Spotify ponúka zoznamy skladieb, teda playlisty, pre domácich miláčikov vytvorené na základe algoritmov vychádzajúcich z typu zvieraťa a jeho charakteru, teda či je skôr aktívny, alebo pomalý. K dispozícii sú playlisty pre psov, mačky, škrečky, vtáky a leguány. Playlist je možné doplniť aj fotkou domáceho maznáčika.

Súčasne v Británii firma ponúka podcasty, ktoré majú zbaviť psa stresu z toho, že zostal sám doma. Nahrávka začína hovoreným slovom k psovi, ktoré ho má upokojiť, nasledujú pochvalné vyjadrenia a rozprávanie príbehov nahovorených hercami. Súčasťou je tiež upokojujúca hudba.

Spotify uviedol, že v prieskume zistil, že jeden zo štyroch majiteľov domáceho maznáčika mu púšťa hudbu, keď je zviera doma samé. Približne 42 percent majiteľov potom uvádza, že ich zviera má obľúbený druh hudby. Štvrtina dokonca uviedla, že videli, ako ich miláčikovia na hudbu tancujú.

Spotify vo vyhlásení tvrdí, že ju k tvorbe playlistov pre zvieratá inšpiroval prieskum, podľa ktorého 71 percent ľudí púšťa zvieratkám hudbu a podľa ktorého si osem ľudí z desiatich myslí, že ich zvieraťu sa hudba páči.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #pes #relax #Spotify #domáci maznáčik