Vláda začala udeľovať licencie na zabíjanie slonov

Zákaz poľovačiek na slony platil v Botswane od roku 2014. Podľa vlády už však viac nie je potrebný.

08.02.2020 08:47
ZIMBABWE slony Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

Botswanská vláda začala tento týždeň udeľovať prvé licencie na poľovačky na slony, ktoré po päťročnom zákaze povolila minulý rok v máji. Vláda argumentuje, že slonov je v tejto krajine údajne až priveľa a často vraj dochádza ku konfliktom medzi človekom a slonom. V Botswane žije viac slonov ako v akejkoľvek inej krajine na svete, podľa aktuálnych odhadov je ich 130-tisíc. Zabíjanie tohto mierumilovného zvieraťa je však napriek tomu podľa mnohých krajne nehumánne.

Botswanská vláda sa už dávnejšie zaviazala, že poľovačky na slony sa budú uskutočňovať „usporiadaným a etickým spôsobom“, neuviedla však, čo to znamená.

Až tento piatok botswanské úrady oznámili presný počet slonov, ktorých povolia v tomto roku zastreliť – bude ich 272. Poľovačky sa budú podľa piatkového vyhlásenia vlády konať v „kontrolovaných loveckých revíroch“.

Vládne úrady už v piatok vydali prvých sedem povolení, ktoré nazvali „lovecké balíčky“, pričom súčasťou každého z nich je odstrelenie desiatich slonov. Tieto balíčky pôjdu do aukcie, kde ich môžu získať záujemcovia, ktorí za ne zaplatia najviac.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #poľovačka #slon #licencie #Botswana