Taliansky biológ uchvátil internet zábermi medúzy v benátskom kanáli

Užívateľov internetu, ktorí sú v čase koronavírusovej krízy hladní po pozitívnych správach, uchvátil biológ, ktorý zverejnil zábery medúzy v benátskom kanáli.

22.04.2020 12:56
debata (3)

Voda v meste je teraz kvôli takmer nulovému lodnej prevádzke nebývalo čistá a do inokedy zakalenej lagúny si našli cestu aj živočíchy, ktoré tu bežne nevidieť, napísal britský denník The Independent.

„Vďaka neobvyklému pokoju v benátskych kanáloch a neprítomnosti plavidiel táto medúza plávala v priezračnej vode v blízkosti mosta Batteri a vyzeralo to, ako by kĺzala medzi neskutočne nehybnými odrazmi budov,“ uviedol na Instagrame Andrea Mangone. Medúza pritom bola len jedným zástupcom pestrej fauny, ktorú pod hladinou nakrútil.

Minulý mesiac získali na sociálnych sieťach obrovský ohlas správy o tom, že do náhle pokojných vôd pri Benátkach sa vrátili delfíny. Časopis National Geographic ale potom správu vyvrátil ako podvrh. Údajné zábery zo severotalianskeho mesta totiž v skutočnosti vznikli v Cagliari na Sardínii, teda stovky kilometrov od Benátok.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Benátky #medúza #koronavírus