Osamelý tučniak v zoo rád pozerá detský seriál o tučniakoch

Pierre má rád aj dokumenty o tučniakoch skalnatých, ktorých tiež sleduje vďaka live streamu z americkej Kansas City Zoo a zoo v škótskom Edinburghu.

31.08.2020 20:09
debata (2)

V zoo v austrálskom Perthe sa starajú o tučniaka skalného, ktorý v rámci rehabilitácie rád pozerá detský animovaný seriál Pingu. Jeho hlavným hrdinom je tučniak. Podľa zástupcov zoo sa Pierre vydal na cestu z ostrovov v Indickom alebo Atlantickom oceáne a dostal sa na pobrežie juhozápadnej Austrálie. Má problémy s perím a nemôže sa vrátiť do vody.

Jeho ošetrovatelia mu premietajú na iPade rôzne programy, no najobľúbenejším je práve spomínaný seriál. Takisto má rád dokumenty o tučniakoch skalnatých, ktorých sleduje aj vďaka live streamu z americkej Kansas City Zoo a zoo v škótskom Edinburghu.

Jeho domovská zoo spolupracuje so zahraničnými kolegami a chcú mu nájsť nové miesto na zotavenie a nájdenie si nových priateľov spomedzi tučniakov skalných. Podľa Perth Zoo patrí tento druh medzi najvzácnejšie tučniaky na svete. Na Zemi žije zhruba 240 300 rozmno­žujúcich sa párov tučniakov skalných.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #tučniak #ošetrovatelia #Edinburg