Rozvášnené hady v Austrálii prelomili strop domu

Veľký šok zažil po návrate domov v austrálskom Queenslande. Dva vypasené hady, ktoré zrejme súperili o samičku, mu totiž prelomili strop.

03.09.2020 17:12
debata (6)

Jedného hada našiel majiteľ domu David Tait v spálni, druhý sa mu plazil v obývačke. Spoločne samce vážili úctyhodných 22 kilogramov. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Lovec hadov Steven Brown oboch pytónov označil za mimoriadne veľkých. Odhadol, že škrtiče súperili o samičku. Tá sa ale zatiaľ nenašla. Jeden zo samcove bol dlhý 2,8 metra, druhý meral 2,5 metra.

Tait uviedol, že predtým videl, ako sa hady vystavujú slnku na jeho streche. „Keď som sa vrátil (…) bol na kuchynskom stole veľký kus stropu,“ povedal miestnemu denníku The Courier-Mail. Keď videl stav stropu, začal hady hľadať. Napokon ich našiel a zavolal experta na odchyt. „Rozhodne som na ne nechcel siahať,“ prehlásil a doplnil, že nepríjemná situácia sa vyriešila „relatívne rýchlo“.

„Táto dvojica bola výnimočne veľká,“ vyhlásil Brown zo spoločnosti špecializujúcej sa na odchyt hadov v Brisbane. „Nastáva začiatok hadej sezóny, obdobie párenia a hady budú aktívnejšie s nárastom teplôt v prichádzajúcom lete," povedal BBC.

Ak ľudia narazia na hada, mali by podľa Browna pokojne stáť a umožniť mu odplaziť sa, nakoľko by človeka nevnímal ako hrozbu. „Všetky hady chcú uniknúť akejkoľvek hrozbe alebo nebezpečenstvu,“ vysvetlil.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dom #had #Austrália #obývačka