Koronavírus zasiahol už aj Antarktídu

Koronavírusová epidémia sa dostala aj na antarktický kontinent, ktorý bol dosiaľ uchránený od tejto globálnej nákazy. Informovala o tom stanica BBC.

23.12.2020 08:31
Antarktída, sneh, lad, zima Foto:
debata (2)

Čilská armáda informovala o 36 prípadoch infekcie na svojej základni Bernarda O'Higginsa ležiacej na Antarktíde,

Celkovo 36 osôb muselo byť evakuovaných do Čile – 26 členov vojenského personálu a desať údržbových pracovníkov.

Správa o tejto udalosti prichádza iba niekoľko dní po tom, ako námorné sily Čile potvrdili tri prípady infekcie na lodi, ktorá dodávala zásoby a personál na danú výskumnú stanicu.

Správa znamená, že ochorenie COVID-19 bolo zaznamenané na všetkých siedmich kontinentoch sveta. Plavidlo Sargento Aldea dorazilo na výskumnú stanicu 27. novembra a späť do Čile sa vybralo 10. decembra.

Pri príchode do čilskej námornej základne Talcahuano boli traja jej zamestnanci testovaní ako pozitívni na koronavírusové ochorenie COVID-19.

Čilská armáda uviedla, že všetci, ktorí sa zúčastnili na danom výlete na Antarktídu, podstúpili PCR-testy a všetky výsledky boli negatívne.

Základňa Bernarda O'Higginsa je jednou zo štyroch permanentne osídlených lokalít, ktoré Čile spravuje v Antarktíde, a je pod kontrolou armády.

Čile je šiestou najviac postihnutou krajinou pandémiou COVID-19 v Južnej Amerike; ochoreniu tam podľahlo už takmer 600 000 ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vírus #Antarktída #koronavírus #Covid-19