VIDEO: Lietadlo, ktorému začal horieť motor, bezpečne pristálo

Kusy lietadla, ktorého motor začal horieť krátko po jeho štarte z medzinárodného letiska v Denveri, dopadli do obývanej oblasti neďaleko tohto hlavného mesta amerického štátu Colorado.

21.02.2021 10:14
debata (6)

Okrem materiálnych škôd neboli hlásené nijaké zranenia, informovali svetové agentúry s odvolaním miestne médiá.

Boeing 777–220 spoločnosti United Airlines s 231 cestujúcimi a desiatimi členmi posádky mal namierené do Honolulu na Havajských ostrovoch. Niekoľko minút po štarte pilot hlásil výpadok pravého motora a rozhodol sa vrátiť do Denveru. Na videozázname zhotovenom jedným z cestujúcich je vidieť, že z horiaceho motora odpadol kryt.

Uvoľnené kusy z lietadla dopadli do denverského predmestia Broomfield. Veľká kovová obruč skončila na pickupe miestneho obyvateľa Kirbyho Klementsa, iný kus prerazil strechu na dome jeho suseda. Ďalšie úlomky sa našli na športovisku v miestnom parku a ďalších miestach.

Spoločnosť United Airlines oznámila, že lietadlo bezpečne pristálo v Denveri. Väčšina cestujúcich odletela do Honolulu iným lietadlom. Tí, ktorí nechceli pokračovať v ceste, boli ubytovaní v hoteli.

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) uviedol, že sa začalo vyšetrovanie incidentu. Polícia v Broomfielde vyzvala obyvateľov, aby sa nedotýkali úlomkov, inak by mohli mariť vyšetrovanie.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #cestujúci #posádka #Boeing 777-220