Výskum: Mačky vám môžu zničiť ľúbostný život

Nie je žiadne tajomstvo, že muži často využívajú domácich miláčikov, keď chcú upútať pozornosť opačného pohlavia. A aj to funguje. Dokonca to podporujú vedecké poznatky. Avšak je tu jedna výnimka.

24.02.2021 18:00
mačka, mačky Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Podľa nového výskumu, o ktorom informoval americký denník Wall Street Journal (WSJ), by muži mali okamžite zmazať zo svojich profilov na zoznamovacích stránkach fotky, na ktorých pózujú so svojimi mačkami. Znie to surovo, ale ak tak neurobia, ich šance na rýchle očarenie žien sa znižujú.

Z výskumu vyplýva, že heterosexuálni muži pózujúci na fotkách s mačkou pôsobia menej mužne a neurotickejšie. Vyzerajú síce sympaticky a úprimne, ale viac ako 1300 žien, ktoré sa zúčastnilo výskumu, by s nimi do vzťahu len tak ľahko nešlo.

Rachel DeAltová, expertka na zoznamovanie zo stránky Match.com, tieto zistenia potvrdzuje. Pre WSJ uviedla, že heterosexuálni muži majú o päť percent menšiu šancu, že dostanú na svojom profile lajk, ak vyjde najavo, že majú mačku. U heterosexuálnych žien sa táto pravdepodobnosť znižuje až o sedem percent.

Vedci, zodpovední za výskum, pripúšťajú, že ich zistenia ešte nie sú konečné. Ženy hodnotili mužov belochov, štíhlych a vo veku vysokoškolákov. Plánujú preto urobiť v budúcnosti širšiu štúdiu, ktorá by reprezentovala „globalizovaný odtieň kože“, aby sa uistili, že je to naozaj mačka, ktorá odpudzuje ženy, a nie nápadník samotný.

Dôkazy zo zoznamovacích webov však naozaj nie sú mačkám veľmi naklonené. Preferujú skôr psov. Ak sa heterosexuálny či homosexuálny muž vyfotí so psom, má o 20 percent vyššiu šancu, že dostane lajk. Ak ide o ženu, takáto pravdepodobnosť sa zvyšuje o tri percentá, dodáva stránka chron.com.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mačky #výskum #zivot #partnerstvo