Zatúlaná turecká mačka vzala mačiatka k veterinárovi

Materinský inštinkt patrí medzi najúžasnejšie veci na svete - a nie je obmedzený len na ľudí.

01.04.2021 09:23
debata (6)

Pred niekoľkými dňami to dokázala túlavá mačka v Turecku, ktorá zrejme usúdila, že jej mačiatka nie sú v poriadku, a tak ich priniesla do veterinárnej ordinácie. Informovala o tom turecká tlač.

Podľa informácií tlače veterinári v západotureckej provincii Izmir najprv nerozumeli, o čo mačke ide, keď k nim svoje mačiatka jedno po druhom priniesla. Došlo im to, až keď sa posadila na podlahu a začala dlho mňaukať.

Veterinári potom mačiatka prezreli a zistili, že majú opuchnuté oči a ťažko sa im otvárajú. Príčinou bola očná infekcia, na ktorú im veterinári dali lieky. Ako napísal denník Daily Sabah, po ošetrení mačka a mačiatka skončili na veterinárnom oddelení miestneho útulku a neskôr budú ponúknuté na adopciu.

„Tú mačku sme poznali. Túlala sa po ulici okolo kliniky a my sme si zvykli dávať jej vodu a jedlo. Netušili sme však, že sa jej narodili mačiatka,“ povedal zástupca veterinárnej kliniky. „To je prvýkrát, čo sa nám niečo podobné stalo. Dojalo nás to a sme šťastní, že sa mačiatka zotavili.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #mačka #mačiatka #zverolekár