Vo Francúzsku stratený pes dobehol po 380 kilometroch domov

Príbeh francúzskeho páru, ktorému sa cestou z dovolenky zabehol pes, skončil po niekoľkých dňoch márneho pátrania nečakaným happy endom.

29.08.2021 09:43
debata (4)

Dvojročný teriér totiž sám našiel cestu domov a z Álp dobehol 380 kilometrov až do juhofrancúzskeho Nimes. Informovala o tom stanica France bleu.

Teriér Pablo strávil so svojimi majiteľmi dovolenku v karavane a stratil sa pri spiatočnej ceste z Talianska, počas prenocovania v Savojských Alpách. Keď sa nevrátil z prieskumu okolia, začali ho majitelia hľadať a niekoľko dní potom zostali na mieste, keby sa ich pes nakoniec predsa len ukázal.

koryt Čítajte aj Vedci natočili "vegetariánku" korytnačku obrovskú, ako loví a konzumuje vtáča

Keď sa pomaly vzdávali nádeje, že sa im domáceho maznáčika podarí objaviť, dostali fotografiu od svojej známej, ktorá im v čase ich neprítomnosti strážila dom v Nimes. „Spoznala som na nej Pabla a nemohla tomu vôbec uveriť, bol to okamih úplného šťastia,“ povedala jeho majiteľka Catherine.

Pes podľa nej na snímke vyzeral síce vychudnuto, ale domov sa dostal živý. Ako darček potom dostal obojok so zabudovaným čipom GPS, keby ho niekedy napadlo zopakovať si dobrodružný výlet.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #pátranie #pes #stratený pes