Nový mrakodrap v New Yorku láka na vyhliadku so sklenenými podlahami

Nový mrakodrap One Vanderbilt v New Yorku chce lákať aj na vyhliadku so sklenenými podlahami a zrkadlami, ktorá má u návštevníkov vzbudiť pocit, že sa vznášajú 300 metrov nad zemou.

20.10.2021 09:18
veziak Foto:
debata

Autor Kenzo Digital sľubuje silný zážitok, ktorý ale nie je príliš vhodný pre ľudí trpiacich závratmi. Vďaka optickým ilúziám a odrazom totiž dokáže zmiasť zmysly tak, že prichádzajúci doslova stratí pevnú pôdu pod nohami, napísala agentúra AFP.

Mrakodrap One Vanderbilt je štvrtou najvyššou budovou v New Yorku, nad Manhattanom čnie do výšky 427 metrov. Na vyhliadku záujemcov vyvezie presklený výťah, ktorý 300 metrov prejde za 42 sekúnd.

„Nie je to len pozadie na instagram. Naším cieľom bolo najmä inšpirovať,“ citoval cenník The New York Times 42-ročného dizajnéra, ktorý vystupuje pod menom Kenzo Digital. Rodený Newyorčan tvrdí, že vyhliadka je miestom, kde možno nadviazať hlboké citové puto s veľkomestom.

Trojposchodový priestor s priehľadnými sklenenými podlahami a dômyselnou sústavou zrkadiel leží medzi 91. a 93. poschodím a možno z neho pozorovať napríklad blízke ikonické mrakodrapy Empire State Building a Chrysler Building. Za jasných dní je vidieť až 100 kilometrov ďaleko.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #zrkadlá #mrakodrap #podlahy #vyhliadka #optické ilúzie