Neďaleko Washingtonu už dva mesiace pobehujú zebry, ktoré utiekli majiteľovi

Už skoro dva mesiace sa páru zebier darí prežívať na úteku len pár desiatok kilometrov od Washingtonu.

23.10.2021 08:42
debata (4)

Úrady sú roztrpčené tým, že sa štvornožce doteraz nepodarilo dolapiť a obvinili ich vlastníka zo zlého zaobchádzania so zvieratami, uviedla agentúra AFP.

Kopytníky, ktoré sú prispôsobené skôr životu v africkej divočine ako v americkom štáte Maryland, utiekli koncom augusta z farmy pôvodne v trojici. Ale jedno zo zvierat sa na začiatku septembra chytilo do pasce, zranilo sa a uhynulo, ako uviedol okres Prince George v komuniké z minulého týždňa. Tamojšie úrady sa utečencov snažia dolapiť.

vikingovia Čítajte aj Vikingovia boli v Amerike presne pred 1000 rokmi

Majiteľ zvierat Jerry Holly bol tento týždeň obvinený z týrania zvierat. Zebry na úteku totiž postrádajú kŕmenie, vodu či primeranú veterinárnu starostlivosť a tiež sú v ohrození, o čom svedčí smrť jednej z nich, argumentuje podľa AFP miestny prokurátor vo vznesenom obvinení.

Holly na svojej veľkej farme chová asi tri desiatky ďalších zebier. Pasca, ktorá sa ukázala byť pre jednu z nich smrtiaca, bola položená asi meter od ohradeného výbehu.

Od úteku sa pruhovaní utečenci stali miestnymi celebritami a bavia miestne médiá i obyvateľov. Pravidelne sa objavujú v príspevkoch na sociálnych sieťach.

obličky Čítajte aj V USA úspešne vyskúšali funkciu prasacej obličky pripojenej k ľudskému telu

Joshua DuBois, ktorý pôsobil v Bielom dome za prezidenta Baracka Obamu, takto rozprával, že mu syn cestou z rybárčenia pokojne hovorí: „Oci, videl som zebry.“ „To je teda rana, divoké marylandské zebry,“ napísal na twitteri k zebrám.

Ale miestne úrady si veľa sľubujú od ďalšieho pokusu: nalákať a polapiť štvornožce majú pomôcť ďalšie zebry a maškrty. Keď budú zebry konečne chytené, začne podrobné vyšetrovanie, sľubujú okresné úrady.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #útek #Washington #zebra #zviera