Mačiatko so štyrmi ušami je hviezdou Instagramu

Mačiatko so štyrmi ušami je hviezdou sociálnej siete.

23.11.2021 06:00
midas Foto:
debata

Hviezdou sociálnej siete Instagram sa stalo štvormesačné čierne mačiatko so štyrmi ušami pomenované po kráľovi Midasovi. Zviera trpí vzácnou genetickou chybou a na sieti má už 78 000 sledujúcich.

Majiteľka Canis Dosemeciová mačiatko našla na dvore v Ankare spolu s jeho štyrmi súrodencami. V Turecku sa vonku potuluje veľa mačiek, a preto by takýto nález nebol ničím neobvyklým. Jej pozornosť si ale hneď získalo zviera s chybou čeľuste a s dvoma pármi uší, ktoré bolo iné ako ostatné. Domov si mačiatko vzala aj zo strachu, že by kvôli svojej neobvyklej podobe nemuselo na ulici prežiť.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Midas (@midas_x24)

Dosemeciová mačiatko pomenovala po kráľovi Midasovi, ktorý vládol v 8. storočí pred Kristom v Malej Ázii. Kráľ sa podľa gréckej povesti nedokázal uspokojiť so svojim bohatstvom a chcel, aby ho bohovia naučili premeniť na zlato všetko, čoho sa dotkne. Keď sa potom raz dotkol nešťastnou náhodou svojej dcéry, stala sa z nej zlatá socha. Bohovia potom Midasa potrestali tým, že mu nechali narásť oslie uši.

Majiteľka odniesla mačiatko k zverolekárke, ktorá zistila, že mutácia neovplyvnila zdravie ani sluch zvieraťa. Všetky štyri ušné klapky sú spojené so zvukovodom, povedala veterinárka agentúre Reuters.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Midas (@midas_x24)

Mačiatko sa rýchlo spriatelilo s dvoma zlatými retrievermi Zeyno a Suzi, ktorí už v byte jej majiteľky bývali. Majiteľka začala pred piatimi týždňami nahrávať mačkine fotky na instagram, kde si roztomilé zviera rýchlo získalo desiatky tisíc sledujúcich.

„Niekomu pripadá aj desivá, ale ľuďom sa väčšinou páči,“ hovorí Dosemeciová. Mladá žena nechce sledujúcich len potešiť, ale rada by ich tiež povzbudila, aby si domácich miláčikov adoptovali, nie aby ich kupovali v obchodoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #Turecko #zviera #uši #maca