Japonský "Kameň smrti" sa rozlomil. Oživil staré povery

Temné predpovede začali kolovať po japonských sociálnych sieťach po tom, ako sa neslávne preslávený sopečný "Kameň smrti", ktorý podľa povesti zabije každého, kto sa ho dotkne, rozlomil na dve polovice.

12.03.2022 08:00
japonsky kamen Seshyo-seki Foto:
debata (1)

Podľa mýtov, ktoré Sesšó-seki obklopujú, tento kameň v prefektúre Točigi na ostrove Honšú obsahuje premenené telo krásnej ženy Tamamo-no-Mae. Tá sa údajne podieľala na sprisahaní s cieľom zabiť cisára Tobu, ktorý vládol v rokoch 1107 až 1123.

Avšak v skutočnosti bola Tamamo-no-Mae zlá, deväťchvostá líška – a potom, ako jej plány vyšli najavo, bol jej duch zakliaty do veľkého lávového kameňa v oblasti Točigi, ktorá je preslávená svojimi horúcimi sírnymi prameňmi.

Kameň sa rozlomil na dve časti zrejme niekedy v uplynulých dňoch. A ľudia teraz na internet vkladajú fotografie puknutého kameňa s lanom, ktoré okolo neho bolo pôvodne obtočené, ležiacom na zemi. „Mám pocit, že som videl niečo, čo som nemal vidieť,“ napísal na twitter jeden z používateľov.

Zatiaľ čo podľa niektorých sa po takmer 1000 rokoch duch Tamamo-no-Mae oslobodil zo zajatia, miestne médiá uvádzajú, že už pred niekoľkými rokmi sa na kameni objavili praskliny. Tie umožnili dažďovej vode prenikať dovnútra a oslabovať jeho štruktúru.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #sociálne siete #kameň #kameň smrti