Najstarší pes na svete oslavuje 31. narodeniny, dostáva ľudskú stravu

Najstaršieho na svete, portugalského strážcu dobytka Bobiho, čaká tento víkend oslava jeho 31. narodenín.

13.05.2023 09:33
bobi Foto:
debata (4)

Poblahoželať mu príde približne 100 hostí. Na slávnostne prestretom stole nebudú chýbať miestne mäsové a rybacie špeciality, na ktorých si pochutí aj oslávenec. Ten konzumuje najmä ľudskú stravu, napísal bulvárny denník Daily Mail.

Bobi, narodený 11. mája 1992, prežil celý svoj život v dedine Conqueiros v strednej časti Portugalska v rodine Costaových. Patrí k lokálnej rase Rafeiro do Alentejo, portugalského plemena strážcov dobytka. Psy tejto rasy sa obvykle dožívajú 12 až 14 rokov. Dlhovekosť hnedého maznáčika s bielou náprsenkou majitelia pripisujú tomu, že celý život strávil v pokojnom prostredí na dedine a v blízkosti prírody.

mozog, prvá pomoc, EKG, nemocnica, mozgová príhoda, myslenie, Čítajte aj V okamihu smrti sa v ľudskom mozgu dejú pozoruhodné veci, naznačil výskum

Miluje jedlo a väčšinou dostáva to isté, čo majú jeho páni. Potravu mu ale väčšinou umyjú vo vode, aby preňho nebola príliš korenená. Vysokého veku sa Bobi dožil v relatívnom zdraví, takže sa stále hrá so štyrmi mačkami, ktoré rodina vlastní. S vekom sa u neho prejavili problémy so zrakom a s hybnosťou, spoločenská a pokojná povahu mu ale zostala.

Bobiho majiteľ Leonel Costa hovorí, že za nimi jazdia novinári a ďalší ľudia z celého sveta, aby sa s Bobim mohli odfotiť. „Prišli z celej Európy, aj z USA a dokonca aj z Japonska,“ poznamenal.

Zapísaný do Guinnessovej knihy rekordov ako najstarší žijúci pes na svete aj v histórii bol Bobi vo februári. Titul vzal 23-ročnému Spikovi, miešancovi čivavy z Ohia.

4 debata chyba