Prírodovedec Attenborough po dvoch mesiacoch opustil instagram

Britský prírodovedec sir David Attenborough opustil po dvoch mesiacoch sociálnu sieť instagram.

26.11.2020 11:41
David Attenborough Foto:
debata

Po septembrovej registrácii prekonal 94-ročný popularizátor odboru rekord v rýchlosti dosiahnutia jedného milióna sledovateľov, ktorý dovtedy držala americká herečka Jennifer Anistonová.

Vo svojom prvom príspevku v podobe krátkeho videa Attenborough vysvetlil, že si zriadil účet preto, aby podporil svoje snaženie v boji proti klimatickým zmenám. Záchranu planéty v ňom popísal predovšetkým ako „komunikačnú výzvu“. „Vystupoval som v rádiu a televízii posledných 60 rokov, ale prvý raz tak robím na instagrame,“ napísal Attenborough. „Objavujem tento nový druh komunikácie, pretože svet je, ako všetci vieme, v problémoch.“

„Kontinenty sú v plameňoch. Ľadovce sa topia. Koralové útesy umierajú… Zoznam sa stále rozširuje,“ varoval vedec a sprievodca prírodopisnými filmami z produkcie BBC.

Účet si Attenborough podľa serveru Independent vytvoril sčasti preto, aby tu propagoval svoj najnovší dokumentárny film na internetovej televízii Netflix s názvom A Life On Our Planet (Život na našej planéte), ale aj knihu s názvom A Life On Our Planet – My Witness Statement and Vision for the Future (Život na našej planéte – Moja svedecká výpoveď a vízia pre budúcnosť).

V popise účtu, ktorý sleduje 6,2 milióna ľudí je uvedené, že už nie je aktívny. Celkom 27 príspevkov je naďalej prístupných.

Hovorca Netflixu povedal serveru MailOnline, že Attenborough a tvorcovia filmu od začiatku zamýšľali účet používať len „na obmedzený čas“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #vedec #sledovatelia #prírodovedec